Dr. L. Beimers

   

  Na zijn studie geneeskunde in Groningen, volgde Dr. Lijkele Beimers (1977) de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Academisch Medisch Centrum, Ziekenhuis Hilversum en het Slotervaartziekenhuis. Hij promoveerde in 2012 met zijn proefschrift over slijtage en de bijbehorende behandeling van het onderste spronggewricht.

  Naast als chef de clinique te hebben gewerkt in het Reinier de Graaf en het Rijnland ziekenhuis, heeft hij vervolgens een jaar als surgical fellow gewerkt bij schouderspecialist Prof. George Murrell in het St. George Hospital in Sydney, Australië.

  Per 1 september 2013 is Dr. Beimers werkzaam als staflid op de afdeling orthopedie van het Slotervaartziekenhuis. Hier is hij ook betrokken bij het opleiden van orthopedisch chirurgen.

  Naast de algemene orthopedie, zoals het plaatsen van heup- en knieprotheses is hij gespecialiseerd in schouderklachten als gevolg van arbeid, sport en ongevallen, en arthroscopische behandeling van deze klachten. Arthroscopische behandeling (de ‘kijkoperatie’) heeft een aantal voordelen voor de patiënt ten opzichte van de klassieke open methode. Een schouderkijkoperatie kan worden toegepast bij hardnekkige slijmbeursontstekingen/beklemming, peesletsels, en instabiliteit. Tevens plaatst Dr. Beimers schouderprotheses, waaronder de omgekeerde schouderprothese variant.

  Dr. Beimers houdt eveneens spreekuur in Reade, het gespecialiseerde revalidatie en reumatologie centrum in Amsterdam.

  Naast de dagelijkse patiëntenzorg, draagt Dr. Beimers bij aan de wetenschappelijke output van de afdeling orthopedie van het Slotervaartziekenhuis. Dit houdt o.a. in het initieren van nieuwe onderzoeken en begeleiding van arts-onderzoekers. Daarnaast is hij betrokken bij de uitvoering van klinische onderzoeken en publicaties in medische tijdschriften.

   

  Aandachtsgebieden:

  • Algemene orthopedie
  • Knieklachten en arthroscopische behandeling
  • Heup- en knieprothesiologie
  • Schouderklachten en arthroscopische behandeling

   

  Voor meer informatie over Dr. Beimers, zie www.drbeimers.nl