Drs. F. Scheerder

  “Ik heb altijd al een passie voor sport gehad en heb zelf dan ook van jongs af aan veel aan sport gedaan, met name tennis, hardlopen, roeien en skiën. Mijn passie voor sporten en bewegen heeft er toe geleid dat ik geneeskunde ben gaan studeren en daarna was de keuze voor de orthopedie snel gemaakt.

  Het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten door middel van het herstellen en/of teruggeven van hun mobiliteit, zodat zij langer de dingen kunnen doen waar zij van houden of hun favoriete sport/activiteit kunnen blijven uitoefenen, geeft mij enorm veel voldoening en bevestigt mijn liefde voor het vak orthopedie.

  Mijn opleiding geneeskunde en specialisatie tot orthopedisch chirurg heb ik beide volbracht aan het VUmc in Amsterdam. Na mijn specialisatie ben ik mij verder gaan specialiseren in Sydney, Australië. Onder leiding van prof. Leo Pinczewski (wereldberoemd voor zijn uitstekende resultaten bij de operatieve behandeling van voorste kruisband letsels en de orthopeed die verreweg het meeste onderzoek heeft verricht naar de behandeling van voorste kruisband letsels) heb ik mij verder gespecialiseerd in de behandeling van sportletsels van de knie.

  Daarna heb ik in één van de beste orthopedische klinieken van Sydney meegedraaid met een team van 7 orthopeden met ieder hun eigen superspecialisatie, onder leiding van dr. John Rooney. Hier heb ik mij verder gespecialiseerd in de algemene prothesiologie van heupen en knieën, voet en enkel chirurgie en kijkoperaties van de schouder en knie.

  Tevens heeft de persoonlijke en zeer gespecialiseerde zorg in de privésector in Australië mij erg aangesproken en dat zal ik zeker meenemen naar AVE Orthopedische Klinieken waar ik per 1 maart 2017 als orthopedisch chirurg werkzaam zal zijn.”

  AANDACHTSGEBIEDEN:

  • Algemene orthopedie
  • Voorste kruisband
  • Heup- en knieprothesen
  • Voet en enkel
  • Kijkoperaties schouder/knie/enkel

  Lees het volledige CV van Drs. F. Scheerder