Second opinion

Bij AVE Orthopedische Klinieken kunt u snel terecht voor een second opinion.

Wanneer u naast uw huidige behandelend arts graag een tweede onafhankelijke mening van een andere specialist over een gestelde diagnose wilt hebben, kunt u gebruik maken van een ‘second opinion’.

Als patiënt heeft u recht op een ‘second opinion’ en deze hoort uw zorgverlener dan ook te accorderen. Uw zorgverlener kan u een onafhankelijke specialist aanraden maar u mag ook zelf bepalen welke specialist u voor een tweede mening wilt hebben. Voorwaarde is wel dat deze specialist op hetzelfde vakgebied gespecialiseerd moet zijn als de eerste behandeld arts.

Een ‘second opinion’ gaat puur om het advies van een al gestelde diagnose of behandeling door uw huidig behandelend arts en niet om een nieuwe behandeling. Als de tweede specialist de behandeling overneemt is er sprake van een verwijzing.

In principe zit een ‘second opinion’ in het basispakket bij een zorgverzekeraar, mocht u echter zelf een ‘second opinion’ hebben geregeld dan zult u bij uw zorgverzekeraar moeten navragen of zij deze vergoedt.