Ervaringsverhalen van patiënten

 • Op 8 oktober 2013 ben ik geopereerd – nieuwe heup – door dr. Harm van der Vis van AVE Orthopedische Klinieken. Ik zag er echt verschrikkelijk tegenop maar het voortraject was zo vertrouwenwekkend en kundig dat ik het met de hakken over de sloot aandurfde. Bij AVE ging alles heel prettig en snel, iedereen met wie ik te maken had wist overal van af, dat geeft al een heel geruststellend gevoel, ik was binnen twee weken aan de beurt en als ik had gewild had dat nog sneller gekund.

  De operatie ging goed en het is nu twee maanden later, en alles loopt inderdaad min of meer zoals het me voorspeld is. Ik heb het gevoel dat ik bij de beste terechtgekomen ben!

  Ik ben overdreven tevreden over het personeel in uw mooie, warme, kleinschalige kliniek. De intake was prettig, ik mocht de uitslaapkamer zien en de kamer waar ik kwam te liggen, dat voorkwam hersenspinsels, heel fijn. Op de dag van de operatie wist de receptie meteen wie ik was en wat ik kwam doen, we werden meteen opgevangen door mensen die mijn naam wisten, heerlijk. De voorbereidingen stelden mij gerust, het eigen kastje, het vriendelijke meisje, de sfeer op de kamer, dat ik naar buiten kon kijken.

  Heel veel is toch voor de anesthecist die zag dat ik toch zo langzamerhand begon te klappertanden van de zenuwen, die bij me kwam zitten en me als een super vader onder zijn beschermende vleugels nam.

  Van verpleegkundige Ed ben ik gaan houden, toen hij me na de operatie iedere 5 minuten in de gaten hield en toen er een complicatie was, hij meteen zag dat ik niet goed werd en een half uur mijn hand stevig heeft vastgehouden, ondertussen mij met een lekker nat washandje over mijn hoofd ging en door mijn haren streek. Hij handelde snel, liefdevol en super accuraat, ik ben hem dankbaar en van hem gaan houden, dat heb ik ook gezegd. Later die avond gebeurde het weer en de avonddienst had weer zo’n fantastische verpleegkundige van wie ik door de consternatie de naam niet meer weet. Ook hij was super alert en lief. De nachtverpleegkundige stond ook ieder kwartier naast mijn bed om me even vast te houden en te verzorgen, iets tegen me te zeggen en me een slokje te laten nemen.

  De sfeer was echt geweldig en professioneel ik had het gevoel dat het iedereen echt wat kon schelen hoe het met mij – en de andere patiënten op de kamer, ging. Van hieruit wil ik met name Ed nog een heel dikke pakkerd geven, met hem heb ik het meeste bewust meegemaakt.

  Letty van der Geest
  Letty van der Geest “Ik heb het gevoel dat ik bij de beste terechtgekomen ben”
 • Madeleine heeft in februari 2012 tijdens het skiën haar linker voorste kruisband gescheurd en is daaraan een aantal weken later geopereerd in onze vestiging Van Linschoten Kliniek in Hilversum.

  Madeleine vertelt: “Al heel vroeg in de ochtend moest ik naar Hilversum komen en werd ik ontvangen door een aardige zuster, die mij speciale kleding gaf voor tijdens de operatie. Daarna moest ik even wachten totdat ik onder narcose ging, dat ging allemaal best wel snel. Toen ik wakker werd voelde ik mij een beetje raar maar ik had geen pijn, want ik had al wat pijnstillers gekregen.

  Dr. Harm van der Vis, die mij geopereerd heeft, kwam een paar keertjes kijken of alles goed gegaan was. De zusters waren ook heel aardig en kwamen steeds vragen hoe het met mij ging en of ik wat wilde drinken, want eten dat mocht nog niet. Eerst voelde ik mijn been niet, dat was heel raar. Maar na een paar uurtjes kwam het gevoel ook weer terug en voelde ik mij alweer wat beter. Toen was mijn moeder er ook en omdat het eigenlijk heel snel zo goed met mij ging mocht ik ‘s middags alweer naar huis. Ik mocht meteen met krukken lopen. De eerste dagen nog niet, maar daarna mag je al snel je knie weer belasten en gaan oefenen. Ik heb een intensief fysiotherapie programma gekregen, speciaal gericht op topsporters. En nu na een jaar mag ik weer meetrainen en speel ik weer wedstrijden in meisjes B1 bij hockeyclub Laren. Dat is wat ik het liefste doe!”

  Madeleine
  Madeleine "ik train en speel weer volop mee in mijn team"
 • Mevrouw Van den Biezenbos is in een tijdsbestek van een half jaar twee keer geopereerd in AVE Orthopedische Klinieken door dokter Van der Haven, eerst aan haar rechterknie en vervolgens aan haar linkerknie. Zij heeft twee maal een Totale Knie Prothese operatie ondergaan.

  Via haar overbuurvrouw, die zeer tevreden was over dokter Van der Haven, is zij op de poli gekomen in de Bartok Kliniek in Almere. Daar kon ze direct terecht voor een afspraak en na het vaststellen van de diagnose door dokter Van der Haven kon ze al snel geopereerd worden in de operatiefaciliteit bij Van Linschoten Specialisten in Hilversum. Zij vertelt hoe prettig het gesprek was met dokter Van der Haven, “er werd echt tijd voor je genomen en er was aandacht voor mijn probleem, dat vond ik heel fijn”. Ook de ontvangst aan de balie door de assistente was heel prettig. De operatie in Hilversum verliep geheel volgens verwachting en de overnachting daarna in Revalidatiecentrum Dennenheuvel, locatie Overbosch in Hilversum was prima geregeld. “De mensen zijn aardig en zorgen goed voor je”.

  Volgens een nauwkeurig omschreven AVE protocol is ze nu aan het revalideren bij haar eigen fysiotherapeut in de buurt en dat gaat heel voorspoedig. Ook na de operatie houdt AVE de vinger aan de pols zodat de patiënt optimaal kan herstellen. Mevrouw Van den Biezenbos doet trouw iedere dag haar oefeningen en kijkt positief naar de toekomst.

  Deze zomer hoopt ze weer te gaan fietsen en lekker te gaan wandelen of dat nu hier in Huizen is of ergens in de bergen, ze kijkt er samen met haar man naar uit.

  Mevr. J. van den Biezenbos-van den Hooff
  Mevr. J. van den Biezenbos-van den Hooff "De dokter heeft tijd en aandacht voor je"