Dr. D. Haverkamp

  “al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door beweging”

  Al vanaf jonge leeftijd ben ik gefascineerd door beweging en het bewegingsapparaat. Op de basisschool was het voor mij dan ook al duidelijk dat ik Orthopedisch chirurg wilde worden. Gedurende mijn jeugd heb ik vele sporten actief beoefend, zoals voetbal, volleybal, zwemmen, mountainbiken en schaatsen. Tegenwoordig zijn schaatsen, mountainbiken en golfen mijn favoriete sporten.

  Wat mij het meest enthousiasmeert in de Orthopedie is dat je door het correct diagnosticeren en analyseren van vaak een mechanisch probleem en het vervolgens te corrigeren door middel van een technische ingreep, de kwaliteit van leven enorm verbetert. Juist deze samenhang tussen analyseren en corrigeren spreekt mij enorm aan. Net als in de sport, is ook in de orthopedie het te bereiken resultaat afhankelijk van je eigen inzet en kunnen.

  Ik ben opgeleid in Amsterdam door Prof. dr. C. Niek van Dijk. Naast de traditionele orthopedie is in de opleiding ook ruim aandacht besteedt aan het behandelen van sportgerelateerde letsels, met de nadruk op arthroscopische behandeling. Een gebied waarin ik inmiddels een ruime ervaring heb opgedaan.

  Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek ben ik meer dan gemiddeld actief. In 2006 heb ik bij prof. Dr. René Marti mijn promotie afgerond over de gewrichtssparende behandeling bij slijtage van de heup. Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken en promotie trajecten waar ik actief bij betrokken ben, met name op het gebied van patiënttevredenheid, patient reported outcome measurement en prothesiologie van heup, knie en enkel.

  Sinds 2012 ben ik werkzaam in het Slotervaartziekenhuis waar ik actief betrokken ben bij de opleiding van toekomstig Orthopeden. Daarnaast ben ik sinds 2013 met veel plezier actief bij AVE, een dynamisch team waar ook de patiëntenzorg voorop staat.

  Aandachtsgebieden:

  • Algemene orthopedie
  • Heup- en knieprothesen
  • (Sport)letsels van heup en enkel
  • Kijkoperatie heup en enkel

   

  Lees het volledige CV van Dr. D. Haverkamp
  Lees hier de presentaties van Dr. D. Haverkamp