Dr. G.H.R. Albers

  “Voor een knieprobleem kun je me ’s nachts wakker maken’

  Na mijn studie Geneeskunde ben ik in 1985 direct gestart met mijn doktoraalstudie, en wel in de oncologische chirurgie aan het ‘Institut de Recherches Scientifiquesau cancer’ in Villejuif in de buurt van Parijs. Ook was ik toen nog een tijdje aan de universiteit in Saclay en Toulouse voor deelonderzoeken. De titel van mijn promotie was: „Early Diagnostic Methods in Pancreatic cancer“. Hierna ben ik gepromoveerd aan de universiteit van Leiden (na doctoraatsregistratie aan de universiteit van Parijs). In de tussentijd was ook de interesse in traumatologie en orthopedie gegroeid, zodat ik uiteindelijk de algemeen chirurgie verliet en de vakopleiding Orthopedie volbracht in 1994 aan het academisch ziekenhuis AMC in Amsterdam. Vervolgens ben ik direct naar Amerika (Seattle, WA) gegaan om een Fellowship traumatologie en voet/enkelchirurgie te doen.

  Eind 1994 werd ik afdelingsarts in het academisch ziekenhuis AMC en vier maanden later chef-arts en universiteitsdocent. In 1997 kwam de mogelijkheid om chef-arts te worden in het ziekenhuis in Hilversum, een opleidingsziekenhuis van de universiteit Amsterdam. Deze heb ik genomen.
  Vanaf 1998 heb ik al private orthopedische activiteiten ontplooid, maar vanaf 2006 heb ik samen met mijn vriend en collega Harm van der Vis AVE Orthopedische Klinieken opgericht. In 2012 zijn wij ook een initiatief in Oostenrijk gestart, genaamd OrthoKlinik AVSTRIA. Een kliniek waar sportletsels o.a. ontstaan bij het skiën als ook orthopedie in de breedste zin van het woord aangeboden wordt.

  Wij streven ernaar de patiënten met hoge orthopedische kwaliteit, maar ook met tijd en persoonlijke aandacht te behandelen, zowel operatief als niet operatief.

  Aandachtsgebieden:

  • Knieprothesen
  • Schouder, elleboog, pols, hand
  • Wervelkolomchirurgie
  • Heupchirurgie

   

  Lees het volledige CV van Dr. G.H.R. Albers