Dr. J. Cheung

  Dr. J. Cheung studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en volgde de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis Groningen. Hij promoveerde in 2004 aan de universiteit van Groningen met zijn proefschrift over de voorspelling van de verkromming van de wervelkolom bij patiënten met een idiopathische scoliose.

  Dr Cheung is sinds 2009 als orthopedisch Chirurg in het Amsterdamse  Slotervaartziekenhuis werkzaam en per november 2013 in de AVE Orthopedische klinieken. Hij verzorgt met plezier samen met zijn andere orthopedische collega’s de opleiding van de orthopedische arts-assistenten in het Slotervaartziekenhuis. Verder werkt Dr. Cheung als consulent orthopedische chirurg in Reade en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL) te Amsterdam. Hij is ingeschreven bij de beroepsverenigingen NOV, NvOT, NERASS, DSS en lid van de orde van jonge specialisten.

  Met de AVE Orthopedische klinieken ontstaat de mogelijkheid om mensen met een orthopedisch probleem op korte termijn te zien. Patiënten moeten deskundig en professioneel behandeld worden. Aandacht voor duidelijke communicatie en informatie is voor Dr. Cheung vanzelfsprekend in zijn omgang met patiënten. In zijn vak kan hij patiënten goede medische zorg geven.

  De behandeling van patiënten met klachten van de heupen en knieën geven hem voldoening. Naast het plaatsen van o.a. een heupprothese, knieprothese en kijkoperaties van de knie zijn de verdere aandachtsgebieden van Dr. Cheung klachten van de elleboog, schouder, wervelkolom en sportblessures. Daarnaast geeft hij veel zorg aan de behandeling van patiënten met reumatische ziekten en de bovenste extremiteit.

   

  Aandachtsgebieden:

  • Algemene orthopedie
  • Heup- en knieprothesiologie
  • Arthroscopische chirurgie
  • Reumachirurgie
  • Wervelkolomchirurgie 
  • Bovenste extremiteit (schouder- en elleboogprothesiologie)

  Lees het volledige CV van Dr. J. Cheung