Drs. I. van der Haven

  “Knutselen en puzzelen om de zaak weer mooi recht te krijgen”

  Als kleine jongen van 4 jaar oud wilde ik al “sirur” worden! Waarschijnlijk doordat ik continue op de eerste hulp belandde, na weer een zoveelste onbesuisde actie, en veel met dokters te maken had. Toen wist ik amper wat het inhield om dokter te zijn en al helemaal niet wat een orthopedisch chirurg deed.

  Van mijn 13e tot mijn 20e ben ik wielrenner geweest. Ik heb bij de jeugdcategorieën, nieuwelingen, junioren en ten slotte bij de amateurs gereden op de weg, de piste en in het veldrijden. Tijdens mijn tijd bij de amateurs reed ik in de promotie categorie en heb enkele klassiekers zoals bv. de ronde van Drenthe gereden. Deze klassiekers waren fantastische ervaringen! In de 6e klas van het vwo zat ik naast school ruim 20 uur per week op de fiets en was het finishen van een wedstrijd van bijna 200 kilometer bij de eerste 30 voor mij een hele prestatie !

  Na de middelbare school ben ik Geneeskunde gaan studeren om chirurg te kunnen worden. Leeftijdsgenoten van mij zijn doorgegroeid in de sport en enkelen zijn prof geworden, maar fulltime studeren betekende voor mij stoppen met de wedstrijdsport.

  Als chirurg wilde ik graag kunnen werken met techniek, natuurkundig inzicht en materialenkennis. Tijdens mijn opleiding orthopedie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen heb ik het voorrecht gehad operaties van klassiek opgeleide orthopeden te mogen leren als bv. dr. Kooijman en dr. van der Schaaf en heb ik hun voorliefde voor het orthopedische vak in al haar facetten mee gekregen.

  Techniek heeft me altijd geboeid en ook nu ontwikkel ik me nog altijd n auto- en motortechniek. Naast mijn orthopedische opleiding heb ik motoren gerestaureerd en naar eigen ontwerp gebouwd. Momenteel ben ik een v8-racemotor voor sprintraces met auto’s aan het bouwen.

  De afgelopen jaren ben ik voor AVE orthopedische klinieken aan het werk en ontwikkel ik me o.a. in knie problematiek en voet- en enkel aandoeningen.

  Aandachtsgebieden:

  • Algemene orthopedie
  • Knie- en heupartrose
  • Correctie van been-as afwijkingen
  • Sportblessures

   

  Lees het volledige CV van Drs. I. van der Haven