Zorgkosten

Verzekerde zorg

Verzekerde zorg

AVE Orthopedische Klinieken is onderdeel van AVE Medical en heeft als ZBC contracten met de meeste Nederlandse Zorgverzekeraars. Dit houdt in dat alle behandelingen met een medische indicatie gewoon rechtstreeks door uw zorgverzekeraar vergoed worden. De enkele verzekeraar waar AVE Medical (nog) geen contract mee heeft vergoedt de behandeling ook. Echter, in dit laatste geval zult u als patiënt wel eerst de zorgnota toegestuurd krijgen, die u dan naar uw zorgverzekeraar kunt doorsturen, die deze dan op haar beurt geheel of gedeeltelijk zal vergoeden.

Klik hier voor de begeleidende brief bij de zorgnota.

Niet verzekerde zorg

Niet verzekerde zorg

Passantentarieven
AVE Orthopedische klinieken heeft met nagenoeg alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afgesloten.
De facturen worden dan naar de betreffende zorgverzekeraars gestuurd en afgehandeld.
Er zijn hierop een aantal uitzonderingen.

Cliënten die niet verzekerd zijn voor hun ziektekosten
Wanneer u niet bent verzekerd, krijgt AVE Orthopedische Klinieken de behandeling niet vergoed. Dat betekent dat de behandeling rechtstreeks bij u in rekening wordt gebracht, waarna u een specificatiefactuur ontvangt. U dient de rekening voor het eerste consult contant bij de assistente te voldoen. In geval van een eventuele operatie, wordt u een factuur toegezonden die u voorafgaand aan de operatie dient te voldoen.

Cliënten die in het buitenland zijn verzekerd voor hun ziektekosten
Wanneer u in het buitenland bent verzekerd, krijgt AVE Orthopedische Klinieken de behandeling niet vergoed.
Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden als u in het buitenland bent verzekerd, is dat u van te voren toestemming moet vragen aan uw verzekeraar. U heeft recht op deze toestemming indien de behandeling die u nodig heeft niet in eigen land wordt verricht, maar wel onder de verplichte ziektekostenverzekering valt of wanneer u de behandeling in eigen land niet op tijd zou kunnen krijgen vanwege uw gezondheidstoestand. Als uw verzekering u die toestemming verleent, heeft u dezelfde rechten als de inwoners van het betreffende land. U heeft dan recht op de behandeling voor hetzelfde tarief. Wel dient u de rekening voor het eerste consult contant bij de assistente te voldoen, waarna u een specificatie voor uw zorgverzekeraar in het buitenland van ons krijgt.

Om u een indicatie te geven van de kosten die u kunt verwachten, worden jaarlijks de zogenaamde passantentarieven bekend gemaakt. Een overzicht van deze passantentarieven, vindt u hieronder.

Klik hier voor het overzicht van de tarieven van 2017 en hier voor het overzicht van 2018.